Älä kouluttaudu sihteeriksi

Eletään taas sitä aikaa, että kodeissa käydään nuoren kanssa kiivaita keskusteluja peruskoulun jälkeisistä jatko-opinnoista. Joidenkin kohdalla työelämäpolun askelmerkit ovat kohdallaan heti - parhaimmassa tapauksessa myös koulumenestys tukee valintaa: hakupisteet riittävät toiveopintoihin. On kuitenkin myös suuri joukko nuoria, joiden ammatinvalinta ei ole valintaa, vaan heikohkon koulumenestyksen myötä sattuman kauppaa: opintoja jatketaan siellä, mihin pisteet riittävät. On myös olemassa ansa ajautua tietämättään koulutusalalle, joka ei työllistä.
– Kunhan johonkin menee, sanoo joku vanhempi.
Totta toinen puoli; opinnoissa kiinni pysyminen vähentää syrjäytymisriskiä huomattavasti, mutta jos koulutusala tuntuu vastentahtoiselta, on myös keskeyttämisvaara suuri. Tai jos valmistuu alalle, jonka työllistymismahdollisuudet ovat olemattomat, on tullut suorastaan huijatuksi. Molemmissa tapauksissa omaan elämään kiinni pääseminen vaikeutuu. 

Kodit, koulut, kummit, kaimat & kaverit - mahdollistetaan onnistumisia! Vilkaistaan myös Kaakkois-Suomen (Kotka-Hamina) ammattibarometria:  

www.ammattibarometri.fi/Toplista.asp?tetoimistot=KotkaHamina&vuosi=16ii&kieli=

Yhteishaku oppilaitoksiin alkaa helmikuussa, mutta valintaan vaikuttavat päättötodistuksen arvosanat. Hirmuinen tsemppi päälle. Nyt heti. 

 

  • Luotu .
  • Osumia: 2155

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäsenistö koostuu alueen yrityksista sekä yhteisöistä. Jäseneksi voi liittyä helposti hakulomakkeella. Jäsenyyden hinta riippuu yrityksen koosta. Yhteisöjäsenille sekä yksityishenkilöille on omat hinnat.

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Sanna Vapalahti, puheenjohtaja
kehittyvahamina(at)gmail.com

KeHa ry muualla verkossa

© Copyright 2022- Kehittyvä Hamina ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään