Asiakkaalla on norsun muisti

Minulla on treffit myyntipäällikön kanssa. Aika on sovittu, tarkempi paikka ei. Kyselen päällikön perään, mutta hän onkin ruokatauolla. Olkoon, ajattelen, täytyyhän ihmisen syödä. Minut ohjataan osastolle odottaman. Kun laskeskelen säällisen ajan kuluneen, pirautan päällikölle. Tulossa ollaan, hän lupaa, kunhan vain käy ensin hoitamassa pienen asian. Fine, ajattelen, sillä ymmärrän maailmassa olevan muutakin kuin minä. Seison paikoillani kuin patsas, mutta aina nähdessäni henkilökunnan vaatteisiin sonnustautuneen henkilön, otan askeleen kohti ja hymyilen. Väärä hälytys kerta toisensa jälkeen. Lopetan etuotit ja päätän vain odottaa. 

Aika kuluu, vilkuilen kelloa ja punnitsen puhelinta kädessäni; minua odotetaan pian toisaalla. Muutaman metrin päässä pörrää useampi henkilökuntalainen, mutta ilmeisen vääriä tyyppejä, koska kukaan ei ota kontaktia. Kunnes yksi heistä ohi mennessään kaartaakin takaisin, ojentaa kätensä ja huudahtaa: 

”Mä jo unohdin sut.” 

Odottelen jatkoa. Sitä ei tule. 

Otan satasella lämpöä: unohdit?! Minut?! 

Mihin on kadonnut pahoittelemisen kulttuuri? Onko kyseessä kunnioituksen puute toista ihmistä kohtaan vai virheen myöntämisen pelko? Jos huomautat vaikkapa kassalle, että sait rahasta väärin takaisin, sinulle vastataan maksimissaan: ”Ai, hyvä kun huomasit.” Mutta vahingossakaan sinulle ei sanota: ”Anteeksi, tein virheen.” 

Ymmärrän, että unohtamisia ja virheitä tapahtuu ja siksi sulankin aina, kun joku osaa tapahtunutta pahoitella. Mutta jos ei osaa, niin – no, mä en unohda.

 

  • Luotu .
  • Osumia: 1984

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäsenistö koostuu alueen yrityksista sekä yhteisöistä. Jäseneksi voi liittyä helposti hakulomakkeella. Jäsenyyden hinta riippuu yrityksen koosta. Yhteisöjäsenille sekä yksityishenkilöille on omat hinnat.

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Sanna Vapalahti, puheenjohtaja
kehittyvahamina(at)gmail.com

KeHa ry muualla verkossa

© Copyright 2022- Kehittyvä Hamina ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään