Apua, mun eka työhaastattelu!

Apua, mun eka työhaastattelu!

Onneksi olkoon, jo työhaastatteluun pääseminen on hyvä asia! Aina haastattelu ei johda työpaikan saamiseen, mutta haastattelukokemus ei silti mene hukkaan: seuraavalla kerralla voi onnistaa paremmin - ja ainakin osaat olla valmistautuneempi, kun tunnet jo tilanteen. 

Mitä multa odotetaan?

Työnantaja hakee kesätyöntekijää, ei toimitusjohtajaa. Sinun ei tarvitse tietää yrityksen tasetietoja tai kehitysstrategioita, mutta on hyvä tuntea yrityksen toimiala pääpiirteittäin, joten jos se ei ole ihan ilmeistä, niin selvitä se etukäteen; googlaa.

Mitä mä laitan päälle?

Pukeudu hakemasi työpaikan mukaan eli ”sopivasti”. Jos haet ulkotöihin, älä pue rippipukua päälle, vaan pukeutumisesi voi olla ”reipasta”. Jos haet sisätöihin, kiinnitä huomiota siisteyteen. Joka tapauksessa käy suihkussa. Yleispäteviä neuvoja: pistä napa piiloon, älä tee bilemeikkiä, jätä kahdenkymmenen sentin korkkarit kotiin, peitä suuret tatuoinnit. Jos haet elintarvike- tai terveysalalle, riisu lävistykset jo valmiiksi. Shortsit ja hihattomat paidat eivät ole kaikkien työnantajien mielestä sopivia työvaatteita - vaikka niissä hyvältä näytätkin.

Miten mä oon?

Työnantaja kiinnittää ensimmäiseksi huomiota olemukseesi. Venytä kaikki sentit suoraksi, ota lippis pois päästä, älä näplää puhelinta, partahaiventa, korvista, käsilaukkua tai finniä. Kättele jämäkästi; veltto kädenpuristus ei vakuuta ketään. Istuudu vasta kun saat siihen luvan. Älä myöskään pälyile, vaan katso haastattelijaa silmiin: anna itsestäsi avoin, luotettava ja iloinen kuva. Ole ajoissa paikalla!                        

Mitä mä sanon?

Työnantaja haastattelee, sinä vastaat. Varaudu kertomaan itsestäsi; koulusta, harrastuksistasi, tulevaisuuden suunnitelmistasi, luonteenpiirteistäsi. Kerro, jos sinulla on työnkuvan kannalta jotain erityisosaamista. Mieti myös etukäteen perustelu, miksi juuri sinä olisit sopiva tyyppi työhön, jota haet. Kiitä haastattelun lopuksi: sait tilaisuuden tutustua työnantajaan - ja esittäytyä: hyvät tyypit napataan enemmin tai myöhemmin.

Tsemppiä!

 

 

 

 

 

 

  • Luotu .
  • Osumia: 2447

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäsenistö koostuu alueen yrityksista sekä yhteisöistä. Jäseneksi voi liittyä helposti hakulomakkeella. Jäsenyyden hinta riippuu yrityksen koosta. Yhteisöjäsenille sekä yksityishenkilöille on omat hinnat.

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Sanna Vapalahti, puheenjohtaja
kehittyvahamina(at)gmail.com

KeHa ry muualla verkossa

© Copyright 2022- Kehittyvä Hamina ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään