Työharjoittelija - vitsi, vitsaus vai voimavara?

Ammatillinen koulutus uudistuu vuonna 2018. Oppiminen painottuu yhä enenevissä määrin työpaikalle. Käytännön opetus onnistuu tietysti parhaiten aidossa ympäristössä, mutta matkassa voi olla monta mutkaa: opiskelijan työelämävalmius pitää olla riittävä; työnantajan tehtävänä ei ole käytösalkeiden tai työelämän peruspelisääntöjen opettaminen. Toisaalta, oppijoita on eri tasoisia, joten työpaikkaohjaukselta vaaditaan paljon. Hyvä perehdyttäminen työpaikkaan ja opastaminen työtehtäviin poistaa osaltaan oppimisen esteitä.

Opiskelija ei korvaa vakituista työntekijää, mutta opiskelija voit tuoda työpaikalle uutta; ehkäpä työyhteisöstä on oltu koulunpenkillä viimeksi kaksikymmentä vuotta sitten. Opiskelijakontakti voi olla jatkossa myös voimavara työnantajalle, esimerkiksi sesonkiaikana.

Opiskelija oppii työpaikalla kaikilta, myös asenteista. Työpaikalla täytyy saada tuntea olonsa turvalliseksi ja - tervetulleeksi. Opiskelija kertoo taatusti kokemuksestaan eteenpäin. Niin tekee myös työnantaja. Maine kiirii tänä päivänä nopeammin ja kauemmas kuin koskaan.

Jaa kokemuksesi ja työnantajan näkemyksesi: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teksti: Pia Puheloinen

 

  • Luotu .
  • Osumia: 1852

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäsenistö koostuu alueen yrityksista sekä yhteisöistä. Jäseneksi voi liittyä helposti hakulomakkeella. Jäsenyyden hinta riippuu yrityksen koosta. Yhteisöjäsenille sekä yksityishenkilöille on omat hinnat.

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Sanna Vapalahti, puheenjohtaja
kehittyvahamina(at)gmail.com

KeHa ry muualla verkossa

© Copyright 2022- Kehittyvä Hamina ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään