Majoituspalvelua suurella sydämellä!

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, mereltä käy tuulenvire. Gasthaus Kallioranta Haminan Norsviikintiellä tarjoaa majoittujille luonnonläheisen pysähtymispaikan, ympärillään rauhoitettu maa- ja vesialue. Lintubongareita houkutteleva, kansainvälisestikin tunnettu Lupinlahden kosteikko lintutorneineen sijaitsee lähietäisyydellä, kuten myös kaupungin paras uimaranta, Pitkäthiekat. 

Suuri, mutta lempeä talonkoira Manta tervehtii tulijaa parilla nuuhkaisulla. Se on jo oppinut, että pihalle tupsahtelee vieraita tämän tästä. Kolme kotikissaa lepäilee sisätiloissa, ja onpa talossa vielä pikkuruisia kissanpentujakin. – Eläimet tuntuvat olevan vetonaula heille, jotka eivät voi itse pitää lemmikkiä, kertoilee gasthaus-emäntä Virve Häkkinen. Hänen mukaansa tänä vuonna suurin osa majoittujista on – matkustusrajoituksista johtuen - suomalaisia, vuosien aikana majoittujia on tullut kuitenkin peräti 35:stä eri maasta. Majoituskapasiteetti yltää kesäaikaan seitsemääntoista paikkaan, talvisin hiukan vähempään. Enempään ei olisi haluakaan, sillä gasthausmaiseen tyyliin vieraille halutaan tarjota emännän ja isännän aikaa. – Tarvitaan myös pelisilmää nähdä, kuka haluaa olla yksin ja kuka taas on selvästi seuran tarpeessa. Useimmat tahtovat kuitenkin kokea yhteisöllisyyttä. He tulevat hetkeksi osaksi omaa elämäämme, jopa jouluna.

Ekologisuutta ja vieraanvaraisuutta

Virve on saanut kiitosta ekologisuudestaan, kierrätys näkyy vanhan entisöintinä sekä ideoituna uusiokäyttönä niin majoitustiloissa kuin ulkonakin. Myös puhdas ruoka on matkailijoiden mieleen; yhdessä tehtyyn päivälliseen haetaan lisukkeet ryytimaalta ja aamiaisen oheen marjoja lähimetsästä. Polkupyörät tarjotaan vierailijoiden käyttöön maksutta, ja jos vieras tarvitsee pyykkihuoltoa, tai hänen oma pyöränsä tarvitsee huoltoa, sekin onnistuu. – Kaikesta ei veloiteta, vaan palvelut ovat osa vieraanvaraisuutta, Virve toteaa.

Virven mielestä gasthaustoiminnan parasta antia on yllätyksellisyys, kuten silloin kun kaksi oslolaista melojaa saapui Loviisan etappinsa jälkeen lopen uupuneina gasthausin rantaan. Tai kun japanilainen nuorikko halusi avioliittoneuvoja. Tai kun ukrainalainen harmonikkamestari näppäili sulosointuja rantakalliolla. Tai kun venäläinen laivastoupseeri ja saksalainen merikarhu kohtasivat – ja ystävystyivät.

Kohtaamisia Virve järjestää myös vieraidensa ja paikallisten yrittäjien välille; vieraalle tarjotaan tarvittaessa tutun ruokapaikan tai lahjatavaraliikkeen käyntikortti suositusten kera. – Lähiyrittäjien tunnetuksi tekeminen on parasta yrittäjäyhteistyötä. 

Virvestä on moneksi ja monelle. Gasthaus Kallioranta on sydämen asia, mutta myös moninainen yhdistystoiminta sekä tukiperhetoiminta ovat lähellä sydäntä. Ja tietysti talonkoira Manta, kierrätyksenä sekin tullut, ja loppuelämäksi kodin saanut karvaturri, joka kotikissojen kera toivottaa kesähuonemajoitukseen tervetulleeksi myös kaikki nelijalkaiset kaverit.

Teksti: Pia Puheloinen


Jaa tämä artikkeli

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäsenistö koostuu alueen yrityksista sekä yhteisöistä. Jäseneksi voi liittyä helposti hakulomakkeella. Jäsenyyden hinta riippuu yrityksen koosta. Yhteisöjäsenille sekä yksityishenkilöille on omat hinnat.

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Sanna Vapalahti, puheenjohtaja
kehittyvahamina(at)gmail.com

KeHa ry muualla verkossa

© Copyright 2022- Kehittyvä Hamina ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään