Skip to main content

Taverna Tervanarun perheyritys

Se oli oma perhe, joka sai Olli Oleanderin 23 v. innostumaan yrittäjyydestä. Ekamista kokiksi valmistunut Olli oli aiemmin työskennellyt muun muassa Kotkan Varissaaressa sijaitsevassa ravintola Vaakussa sekä Levillä. – Molemmat tahot ovat olleet hyviä kausiravintolatoiminnan oppipaikkoja, kiittelee Olli. Pieni Vuohisaaressa sijaitsevasta Haminan Pursiseuran ravintolasta Olli innostui käydessään siellä taidenäyttelyssä.

– Perheen voimin pahoiteltiin haminalaisina sitä, ettei näin loistavalla paikalla ollut ravintolatoimintaa. Mietittiin, että no, ruvetaan sitten itse, Olli naurahtaa. Näin syntyi ravintola Loisto. Nyt alkava kesä on perheyrityksen toinen kausi. Tämän kesän avajaiset ovat hieman myöhässä, johtuen tuotantotilojen remontista, jota on toteutettu hyvässä hengessä yhdessä kiinteistön omistajan, Haminan Pursiseuran kanssa.

Yrittäjäasenteella ja itseään toteuttaen

Perheyrityksen parhaimpina puolina Olli pitää sitä, että lähtökohtaisesti asioista ajatellaan melko samalla tavalla ja vähintäänkin ollaan samalla aaltopituudella - ja vaikka joskus kiireen ja paineen alla kilahtaakin, niin se ei ole koko maailmaa. – Itse toimin keittiövastaavana, äitini kulkee keittiön ja salin väliä ja nyt on siskokin aloittanut kokkiopinnot. Perheen ulkopuolisia työntekijöitä ovat ravintolavastaava sekä pari extraajaa, venekuskin hommia hoitelee kummisetä, luettelee Olli ja myöntää tiimin olevan yksi parhaimmista, jossa on työskennellyt. Olli on nähnyt useita ravintolakonsepteja ja pitää palkitsevana mahdollisuutta toteuttaa nyt omia näkemyksiä.

Yhteistyö hyödyttää kaikkia

Kiinteistö oli ilman ravintolatoimintaa useamman vuoden, mutta viime kesän perusteella asiakkaat ovat löytäneet takaisin. – Sää oli toki myös puolellamme, mutta oli meillä myös tekemisen meininki, kertoo Olli. Tänä kesänä Loisto jatkaakin hyväksi havaitulla konseptilla, joka sisältää paljon yhteistyötä myös muiden yrittäjien kanssa. – Suosittu sikajuhla toteutettiin yhdessä Takaladon Liha & Kalan sekä valaistusalan yrityksen Illumitechin kanssa, joka järjesti Loistoon myös upean Valojen yö -valaistuksen. Myös kesäterassi Aallokon uusiin vetäjiin on jo ehditty luoda yhteistyökontakti.

Ravintola Loiston kesän tapahtumatarjonta, ruokalista, vuokrasaunan uusittu konsepti ja vierasvenelaiturivaraukset www.finnrest.fi

Teksti: Pia Puheloinen

 


Jaa tämä artikkeli