Kampaaja Irina Lääti

Kodikkaan talon viehättävällä portilla tulee vastaan asiakas; kello on vasta kymmenen, mutta hän on jo päivän toinen. Kampaaja Irina Läätin päivä alkaa kahdeksalta ja loppuu – sitten kun loppuu, asiakaslähtöisen joustavasti. Irina pitää kampaamoa Yrjönkadun kodissaan jo viidettä vuotta, aiemmin hän toimi Kolsilassa. – Osa asiakaskuntaa on uutta, osa edellisestä paikasta tuttua. Kampaamon palvelut kattavat niin leikkaukset, värjäykset, permanentit kuin kampauksetkin.

Parasta työssään Irina kokee olevan ihmisten kohtaamiset. Hän arvostaa monimuotoista ja monialaista asiakaskuntaansa. – Olisi tylsää tehdä aina samanlaista tukkaa, hän toteaa. – Erilaisilla ihmisillä on erilaiset tarpeet, mutta vaativin asiakaskunta on lapset, he eivät millään malttaisi pysyä paikallaan, varsinkaan pojat, nauraa Irina. Kolmen pojan äitinä hän tietää, mistä puhuu.

Juhlanaihetta

Suomessa Irina on viihtynyt jo yli kaksikymmentä vuotta. Tänä vuonna hän juhlii ammattinsa 30-vuotispäivää. – Yrittäjyys on minun juttuni, Irina vakuuttaa.  Ammattiin valmistumisen jälkeen hän työskenteli tovin toisen palveluksessa, tosin silloinkin yrittäjämäisesti työskennellen: palkka kertyi tehdyn työn mukaisesti.

Irina osallistuu mielellään alansa täydennyskoulutuksiin ja myös tuote-edustajilta hän saa tärkeää ja ajantasaista tietoa eri tuotteista.  – Oman ammattitaidon ylläpitämiseen liittyy uusien trendien hallinta. Ammattitaidon ylläpitämisessä on tärkeää myös omasta työhyvinvoinnista huolehtiminen. Kampaajan työ on fyysistä ja se tuntuu hartioissa. Vastapainoksi Irina harrastaa erimuotoista jumppaa – ja hyödyntää muiden yrittäjien hyvinvointipalveluja, kuten hierontaa.

Lapsuuden eväät

Irina isovanhemmat olivat karjalaisia. Lapsuudesta Irina on saanut mukaansa tarinoita, karjalanpiirakoita ja joulukirkon – hyvin suomalaisia juttuja. Sieltä kantautuu myös Irinan positiivinen ja päättäväinen elämänasenne: – Elämässä on pärjättävä, hän sanoo napakasti. – Oma pää on pidettävä ja omiin kykyihin ja tavoitteisiin luotettava. Sen asenteen hän toivoisi välittävän myös jälkipolville; myös sille seitsemän kuukauden ikäiselle miehenalulle, ensimmäiselle lapsenlapselleen. – Mummona on ihanaa, sanoo Irina lempeästi ja näyttää hetken uneksuvalta, mutta havahtuu saman tien: seuraava asiakas jo odottaa.

Teksti: Pia Puheloinen


Jaa tämä artikkeli

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäsenistö koostuu alueen yrityksista sekä yhteisöistä. Jäseneksi voi liittyä helposti hakulomakkeella. Jäsenyyden hinta riippuu yrityksen koosta. Yhteisöjäsenille sekä yksityishenkilöille on omat hinnat.

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Sanna Vapalahti, puheenjohtaja
kehittyvahamina(at)gmail.com

KeHa ry muualla verkossa

© Copyright 2022- Kehittyvä Hamina ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään