Hermoratahieroja Krista Lepikkö

Hermoratahieroja Krista Lepikön ensimmäinen tutkinto löytyi mallimestarikoulutuksesta. – Valmistuin kuolevaan ammattiin, kuittaa Krista: 1990-luvun laman myötä hävisivät vaatevalmistusalan työpaikat. Toisaalta Kristalle avautui samalla perheen perustamiselle sopiva aika. Seuraava työsaralla otettu askel johti paperiteollisuuden pariin ja Krista valmistui paperiprosessin hoitajaksi v.  2001. – Luvattiin, että sillä alalla on aina töitä, mutta kuinkas kävikään, naurahtaa Krista nyt. Silloin harmitti kovasti; otti lujille luopua hyvästä työporukasta ja mieluisasta työnkuvasta. Sitten työuralla seurasi erilaisia työkokeiluja - sekä kolmannen ammatin opiskelu: Krista suoritti kemianalan perustutkinnon valmistuen operaattoriksi. Mutta taas kerran tuli seinä vastaan: työt loppuivat.

Aviomies ehdotti Kristalle hierojan ammattia. Krista itse kypsytteli sekä jalosti ajatusta jokusen vuoden. Hän tunsi olevansa kiinnostuneempi jäsenkorjauksesta kuin perinteisestä hieronnasta. Tutustuessaan hermoratahierontaan, hän tunsi tulleensa oikealle ovelle, hakeutui koulutukseen ja perusti oman yrityksen. – Yrittäjäksi ryhtyminen vähän epäilytti, Krista myöntää. – Aluksi turvasin työtuloni tekemällä ohessa siivoustyötä alihankintana. Nyt varaan itselleni takuutöitä toimien ikäihmisten avustajana.

Kristan puhe pulppuaa innostuneesti hänen esitellessään toimialaansa. – Kun hermotus on kunnossa, ihminen voi kokonaisvaltaisesti hyvin. Lisäksi tarvitaan toki liikuntaa ja terveellistä ravintoa. Kristalla on työhuone kätevästi kotonaan. Hermoratahieronnan lisäksi hänen palvelukonseptiinsa kuuluu jalkahieronta sekä uutena biodynamics-energiahoito, johon hän tarjoaa tällä hetkellä edullisia harjoitushoitoja. Tulevaisuudessa hän näkisi mielellään Haminassa täyden palvelun Hyvinvointikeskuksen. – Alueellamme on paljon erinomaisia hyvinvointialan tuottajia, hän esittää.

Krista edustaa rohkeaa ja joustavaa, monien reittien kulkijaa ja uusien ovien avaajaa, heitä, jotka työelämärakenteen muutoksissa etsivät - ja löytävät.
– Juuri nyt elämä on uomissaan, Krista toteaa tyytyväisenä. – Elämä on mielenkiintoista. 

https://www.facebook.com/Hermoratahieroja-Krista-1749255311956021/

Teksti: Pia Puheloinen

 


Jaa tämä artikkeli

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäsenistö koostuu alueen yrityksista sekä yhteisöistä. Jäseneksi voi liittyä helposti hakulomakkeella. Jäsenyyden hinta riippuu yrityksen koosta. Yhteisöjäsenille sekä yksityishenkilöille on omat hinnat.

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Sanna Vapalahti, puheenjohtaja
kehittyvahamina(at)gmail.com

KeHa ry muualla verkossa

© Copyright 2022- Kehittyvä Hamina ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään