Valo & tila

– jonka asiantuntija voi tehdä vielä paremmaksi

Fredrikinkadulla tehdään perinteistä kivijalkakauppaa. Valo&Tilan avarasta ja viihtyisästä myymälätilasta löytyy runsaan sisä- ja ulkovalaisinvalikoiman lisäksi polttimot ja sähkötarvikkeet sekä sisustustuotteita ja kaunissävyisiä kalkkimaaleja.

– Oikea valaistus korostaa kodin värit, tietää valaistussuunnitteluun erikoistunut yrittäjä Susanna Peri. Hän kuvailee parhaan valaistuksen koostuvan, ei ainoastaan oikeasta valon määrästä vaan myös sopivasta valonväristä. Nyrkkisääntönä hänen mukaansa voidaan pitää, että mitä suurempi valonlähde, sitä kirkkaampi valkoinen. Vastaavasti pieni valo on parhaimmillaan lämpimän keltaisena.

Valolla vaikutetaan ympäristöön ja sen tunnelmaan

Ihmisten ja kotien valaistustarpeet ovat muuttuneet. Nyt haetaan monimuotoisuutta ja säädettävyyttä. Aina ei tarvita siivousvaloa, vaan tunnelmavaloa tai vaikkapa leffavaloa. Kodista saattaa löytyä kattovalaisimien lisäksi pöytä- ja jalkavalaisimia sekä lista- ja vitriinivaloja. Oman lukunsa ovat ohjastuksella toimivat älyvalot, jotka himmenevät ja sammuvat itsestään. – Saman tilan valot tulisivat olla samaa sävyä eli niillä tulisi olla sama Kelvin-luku, Peri vinkkaa. Ison muutoksen kodin valaistukseen voi saada pienelläkin säädöllä, esimerkiksi himmentimillä tai vaihtamalla pelkät valaisimen polttimot tarkoituksenmukaisemmiksi. – Valo luo tunnelmaa, mutta sen tehtävänä on tuoda myös turvallisuutta.

Valaistuksella saa aikaan hyvää – tai huonoa

Vuosien mittaan Perille on tarttunut paljon kokemusta ja tietämystä sähköalasta. – Olen huomannut, että suunnittelijat, toteuttajat ja käyttäjät ajattelevat samasta asiasta kaikki eri tavalla, hän nauraa. Oman liiketoimintansa lisäksi Valo&Tila tekee yhteistyötä Haminan Sähköpalvelun kanssa tarjoten kauttaan sähkösuunnitelmia- ja urakointia. Peri tuli samaisen sähköliikkeen työntekijäksi vuonna 2007. Yrittäjänä hän aloitti samoissa tiloissa vuonna 2015. – Halusin tehdä omannäköistä liiketoimintaa.

Alaansa Peri pitää nousujohdanteisena. – Toki tuleva vuodenaikakin aktivoi asiakkaita, mutta nähtävissä on ollut jo jonkin aikaa myös valaistuksen merkityksen korostuminen.
Syksyn kampanjaan kuuluu valaisinkuvasto, jota lähtee jakeluun peräti 21000 kappaletta. Tarkkaile postia, kehottaa Peri. – Ja poikkea myymälään! Käytännön vinkit tulevat kaupan päälle, hän lupaa.

www.facebook.com/valojatila/

www.valojatila.fi/

Teksti: Pia Puheloinen


Jaa tämä artikkeli

Liity jäseneksi!

Yhdistyksen jäsenistö koostuu alueen yrityksista sekä yhteisöistä. Jäseneksi voi liittyä helposti hakulomakkeella. Jäsenyyden hinta riippuu yrityksen koosta. Yhteisöjäsenille sekä yksityishenkilöille on omat hinnat.

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Sanna Vapalahti, puheenjohtaja
kehittyvahamina(at)gmail.com

KeHa ry muualla verkossa

© Copyright 2022- Kehittyvä Hamina ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään